Radio 2

Optische vloerschildering siert Nelson Mandelaplein in Kortrijk: "Maakt deel uit van streetartproject" 

De Italiaanse kunstenaar Fabio Fedele en Treepack hebben op het Nelson Mandelaplein in Kortrijk een optische vloerschildering gemaakt. Het kunstwerk maakt deel uit van een streetartproject van de stad. "Een ideale kunstvorm om verborgen plaatsen in de stad te ontdekken of om bestaande locaties te transformeren", klinkt het.

Kortrijk investeert in streetart. Verspreid over de stad zijn er nu al meer dan 20 schilderwerken die je kan bewonderen in tunnels, onder bruggen, op muren of zoals de laatste aanwinst gewoon op de grond. Er wordt gewerkt aan een wandelroute die langs alle locaties loopt. Met QR-codes krijg je er dan ook een woordje uitleg bij.

(Lees voort onder de foto)

Radio 2

Subtropische wereld

Het kunstwerk op het Nelson Mandelaplein lijkt op een subtropische wereld en werd gemaakt door Fabio Fedele, een Italiaanse kunstenaar, en Treepack. "Wie over de tropisch begroeide loopbrug wandelt, ziet aan weerszijden een diepe afgrond. Het is een uitdaging voor fotografen. Want wanneer je vanuit de juiste hoek een foto maakt van het werk, lijkt het alsof je je in een subtropische wereld bevindt", klinkt het bij de stad Kortrijk.

"Streetartprojecten als deze zijn een springplank voor nieuwe artiesten en een kans voor gevestigde waarden om Kortrijk mee te transformeren. Plaatsen waar jongeren elkaar ontmoeten, zoals het Nelson Mandelaplein, krijgen met streetart een extra opwaardering. En trekken zo meer kinderen en jongeren naar het Urban Sports Park, Kortrijk Weide of het zwembad", zegt Bert Herrewyn (Vooruit), schepen van Kinderen en Jongeren.

Radio 2

Meest gelezen