Orban volhardt in de boosheid over anti-LGBTQI-wet: "Liberale pletwalsen weer bezig tegen Hongarije"

De Hongaarse premier Viktor Orban pikt niet dat er vanuit de Europese Unie en ons land kritiek komt op de nieuwe anti-LGBTQI-wet in zijn land. Onder meer onze premier Alexander De Croo (Open VLD) heeft gepleit voor financiële sancties omdat de wet volgens hem discriminerend is. Maar volgens Orban klopt dat niet en is het hem erom te doen pedofielen te straffen en kinderen te beschermen. Hij haalt scherp uit naar zijn critici in Europa.

"De liberale pletwalsen zijn weer aan het werk tégen Hongarije", aldus premier Orban in een persbericht. "Nu luiden ze de alarmklok in heel Europa over de nieuwe Hongaarse wetten om pedofielen streng te straffen en onze kinderen te beschermen." Orban omschrijft de liberalen van vandaag als "communisten met een diploma" die de slogan "proletariërs aller landen verenigt u" ingeruild hebben voor "liberalen aller landen verenigt u".

De liberalen zijn vandaag communisten met een diploma

Hongaarse premier Viktor Orban

Vorige dinsdag heeft het Hongaarse parlement een wet goedgekeurd die het verbiedt om over holebi's en transgenders te praten in het bijzijn van minderjarigen. "Discriminerend", vinden onder meer commissievoorzitter Ursula von der Leyen, premier Alexander De Croo (Open VLD) en vicepremier Petra De Sutter (Groen). De Croo vindt dat de EU Hongarije financiële sancties moet opleggen.

Orban heeft het over een linkse campagne tegen Hongarije. "Links is de vijand van vrijheid, want in plaats van vrijheid van meningsuiting willen ze politieke correctheid zoals zij dat definiëren en de overheersing van één opinie in plaats van verschillende ideeën." 

Nog volgens de Hongaarse premier mag niemand een volwassene opleggen hoe die moet leven en moet een "vrije volwassene" geen rekenschap afleggen tegenover een wereldlijke autoriteit, maar alleen tegenover God als het zover is. Vrijheid in Hongarije betekent volgens hem óók "het recht om onze families te verdedigen en onze kinderen op te voeden zoals wij dat zien". "Wij houden stand", besluit Viktor Orban.

Meest gelezen