Radio 2

Schoolbus kantelt om bij ongeval in Geel: 1 dode en 3 kinderen lichtgewond

Rond 16.20 uur is er een dodelijk ongeval gebeurd met een schoolbus op de Oostlerloseweg in Geel. Een auto heeft er een schoolbus aangereden, waardoor de bus is gekanteld. De bestuurder van de auto, een 76-jarige vrouw, heeft het ongeval niet overleefd. Drie kinderen raakten lichtgewond en zijn overgebracht naar het ziekenhuis. Een aanrijdende motorrijder moest na het ongeval ook hard remmen en is daardoor onderuit geschoven. 

In Geel is er een aanrijding gebeurd tussen een auto en een schoolbus, waarbij de 76-jarige bestuurder van de auto is overleden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en hebben de vrouw tevergeefs nog proberen reanimeren.

Door het ongeval is de schoolbus ook omgekanteld. Er zaten zo'n 13 kinderen in de bus. Zij zijn langs het raam bevrijd. Drie kinderen raakten lichtgewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. Nog enkele andere kinderen hadden schaafwonden en zijn ter plaatse verzorgd. 

De drie gewonde kinderen stellen het goed. We verwachten dat ze vanavond het ziekenhuis nog kunnen verlaten

Burgemeester Vera Celis (N-VA)

"Alle ouders zijn verwittigd en zijn hun kinderen komen ophalen. Met de drie kinderen die zijn afgevoerd naar het ziekenhuis gaat het goed. We verwachten dat ze vanavond het ziekenhuis nog kunnen verlaten", zegt burgemeester Vera Celis.

Na het ongeval kwam een motorrijder aangereden, die hard heeft moeten afremmen voor de schoolbus en de auto. De motor is daardoor onderuit geschoven. De bestuurder geraakte niet gewond, maar is toch naar het ziekenhuis gegaan om zichzelf te laten onderzoeken. 

Meest gelezen