Foto: Gemeente Putte

In Putte opent apart testcentrum voor reizigers die PCR-test nodig hebben

In gemeenschapscentrum Klein Boom in Putte opent later deze maand een testcentrum voor vertrekkende reizigers en burgers die een PCR-test nodig hebben om aan een evenement deel te nemen. De triagecentra van Heist-op-den-Berg en Lier gaan daarvoor samenwerken met Eurofins Labo Van Poucke. Het nieuwe testcentrum krijgt onderdak in GC Klein Boom, naast het vaccinatiecentrum. 

Wie een PCR-test nodig heeft om op vakantie te kunnen gaan, kan vaak niet terecht in de gewone testcentra omdat die worden voorbehouden voor mensen met symptomen, of mensen die een risicocontact hebben gehad. Om de vertrekkende reizigers snel en efficiënt voort te helpen, komt er daarom een testcentrum naast het vaccinatiecentrum in Putte, vertelt burgemeester Peter Gysbrechts (Lijst Burgemeester). "Die testcentra zijn nodig omdat men vreest dat de capaciteit in de normale triagecentra niet toereikend zal zijn. Het testcentrum zal 6 uur per dag, aan een gemiddelde van 20 tests per uur, dus we kunnen 120 mensen testen per dag."

Het nieuwe testcentrum zal ingericht en uitgebaat worden door Eurofins Labo. Dat doet dat ook al op andere plaatsen in Vlaanderen. Je kan er terecht voor tests om op reis te gaan, maar ook om bijvoorbeeld naar een evenement te gaan. De resultaten ervan heb je in principe binnen de 48 uur. 

Het testcentrum gaat open op maandag 28 juni, maar je kan nu al een afspraak boeken. Dat kan online via de website van Eurofins Labo Van Poucke of met de app Trustone, waarvoor je je hier kan registreren.

Meest gelezen