Radio 2

VAXPO in Kortrijk moet wijken voor expo: vaccinatiecentra blijven open tot half oktober, maar waar? 

De vaccinatiecentra moeten open blijven tot half oktober zodat jongeren zich kunnen laten vaccineren, maar kan dat overal zomaar?Die vraag houdt op dit moment verschillende stadsbesturen bezig. Sommige centra zitten nu in de expohallen. Dat is zo in Kortrijk, Waregem en Roeselare. Dat van Oostende zit in het Casino-Kursaal. Maar het leven komt stilaan weer op gang en op die locaties zullen er in het najaar opnieuw evenementen plaatsvinden. 

 

De meeste vaccinatiecentra hebben een contract tot eind augustus om de locatie als vaccinatieplek te gebruiken. Maar de vaccinatiecampagne is al zeker tot half oktober verlengd. Vooral jongeren zullen in september en oktober nog hun tweede prik moeten krijgen. Daarom moeten enkele steden op zoek naar een andere oplossing. 

Minder vaccinaties in september

Het vaccinatiecentrum van Brugge kan nog tot half oktober in het Boudewijnpark blijven. Maar het vaccinatiecentrum van Kortrijk, VAXPO, moet verhuizen omdat daar begin september een beurs plaatsvindt. Ook in Waregem gebeuren de vaccinaties in de expohallen. Daar willen ze eventueel wel blijven, maar dan in een kleinere ruimte. "Nu huren we de helft van de expohallen en in september zal dat niet meer nodig zijn", zegt burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V). "De meeste mensen zullen gevaccineerd zijn tegen eind augustus, vooral jongeren zullen nog hun tweede vaccin moeten hebben in september. Maar wellicht kan dat dan op een andere manier georganiseerd worden. Het kan dat wij een klein deel gaan huren, de voorhal bijvoorbeeld, met 2 lijnen in plaats van de 6 lijnen die wij nu hebben. Het kan ook zijn dat we naar een andere locatie gaan. Alle pistes worden nog bekeken." 

Binnenkort is er in de betrokken gemeenten overleg daarrond en worden de knopen doorgehakt.

Radio 2

Meest gelezen