Fien Dumortier

Waregemse bedrijven helemaal in de ban van Rode Duivels: "EK-dorp voor alle medewerkers geopend"

Pronostieken, darts-voetbal, fietsrondes en zelfs een eigen stickerboek zorgen voor EK-gekte op de werkvloer bij projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt in Beveren-Leie bij Waregem. Het bedrijf heeft zelfs een EK-dorp laten bouwen, waar alle medewerkers kunnen genieten van voetbal op groot scherm.

Voor één keer geen duurzame woonwijken of betaalbare lofts: de Waregemse projectontwikkelaar Groep Huyzentruyt stampte een ander project uit de grond. Het bedrijf bouwde een EK-dorp voor alle medewerkers, hun partners en kinderen. Zij kunnen 7 avonden lang genieten van voetbal op groot scherm, zowel binnen als buiten.

"De mensen hebben het niet gemakkelijk gehad de afgelopen maanden", zegt CEO Philippe Huyzentruyt. "We vonden dat we iets moesten doen om hen te ondersteunen en toen kwam het EK-voetbal op ons pad. We hebben dat gebruikt als kapstok en een groot EK-dorp gebouwd voor onze medewerkers. Alles verloopt coronaveilig. Er mogen bijvoorbeeld maar 4 mensen tegelijk aan een tafeltje zitten. We werken ook met een maximumbezetting."

(Lees voort onder de foto)

Eigen stickerboek

"We hebben van al onze medewerkers een foto genomen. In Rode Duivels-outfit, uiteraard. En van die foto's hebben we stickers laten maken, die ze in een Panini-boek kunnen kleven. Het doet heel wat medewerkers en mezelf denken aan die goede oude tijden", lacht de grote baas. "We hebben in het stickerboek ook allerlei weetjes laten opnemen over onze medewerkers, zoals hun guilty pleasures. Het is de bedoeling dat iedereen elkaar op een leuke manier wat beter leert kennen. De stickers kunnen verzameld worden door opdrachtjes, zoals de wedstrijd bijwonen in het EK-dorp of meespelen met het caféspel nageltje-klop. Ook ruilen met collega's is zeker mogelijk."

Beluister hieronder het gesprek met Philippe Huyzentruyt, de CEO van Groep Huyzentuyt, en lees daarna voort:

Frietjes en hamburgers

Ook bij de firma Lybover in Desselgem bij Waregem gaan de personeelsleden vanavond samen de wedstrijd van de Rode Duivels volgen. Normaal worden er in het atelier aluminium frames en kaders gelast. Maar na de eerste fysieke personeelsvergadering sinds de start van de coronapandemie, bouwen ze straks het atelier om tot een echt voetbaldorp. 

"De bedoeling is dat er gewerkt wordt tot 15.30 uur deze middag en dat de werknemers dan de handen in elkaar slaan en op 3 kwartier tijd de hal leegmaken en ombouwen tot een feestruimte", klinkt het bij Hans Boels. Hij is de zaakvoerder van Lybover. "We voorzien een bar en catering. Frietjes en hamburgers vallen altijd in de smaak."

Radio 2

Meest gelezen