© Radio 2

Yoga tijdens de blokperiode in Hasselt: “Ontspanning voor lichaam en geest”

Vandaag is voor de studenten de buitenblokbar open in Hasselt, in de tuin van het Begijnhof. De buitenblokplek is een initiatief van de stad en het jongerencultuurhuis de Serre. Als pauze krijgen studenten onder meer een yogasessie. 

Stephanie en Claire studeren biomedische wetenschappen aan de UHasselt en zitten nu volop in hun blokperiode. Voor de yogasessie willen ze hun blok wel even onderbreken. “Dat lijkt ons een leuke manier om de blokdag te starten, dus waarom ook niet?”, lachen de twee studentes. En ze hebben hun eigen matje en een handdoek meegenomen voor de yogasessie. “We zijn er helemaal klaar voor”, klinkt het in koor.

Ik kan het alle studenten erg aanraden

Jana Broeckx, yoga-instructeur

“Jullie mogen gaan liggen. Nu mag je de ogen sluiten en we gaan kijken of er nog spanning is in je lichaam.” Jana Broeckx geeft instructies aan Stephanie en Claire die op hun rug liggen op een matje en een handdoek. “Ik kan het alle studenten erg aanraden”, vertelt ze. “Yoga heeft mij heel erg geholpen in mijn leven. Helaas heb ik het pas gevonden na mijn studententijd. Maar het is wel een goede manier om wat meer rust te creëren in je lichaam en in je geest.”

Meest gelezen