Jonas Roosens

Onweer en wateroverlast op komst? Zandzakjes voor alle inwoners van Ternat

In Ternat deelt de gemeente vandaag zandzakjes uit om zich voor te bereiden op mogelijke wateroverlast. De kans bestaat dat het vandaag op sommige plaatsen zwaar gaat onweren. Vorige maand stonden door een wolkbreuk heel wat kelders in Ternat nog onder water. 

Begin juni trok een zwaar onweer met veel neerslag over Ternat. Verschillende kelders stonden toen onder water na de wolkbreuk. Daarom kan iedereen die dat wil vandaag zandzakjes gaan halen bij de gemeente. Vooral inwoners uit de watergevoelige straten krijgen de raad om dat te doen. “Wambeek is een gevoelige plek, maar verrassend, ook in Ternat kregen we in juni veel water. En dat was 40 jaar geleden”, zegt burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V). 

Maar onweer en wateroverlast zijn onvoorspelbaar, daarom is iedereen welkom: “Je kan nooit weten wat er gebeurt, want de weersvoorspellingen zijn niet zo fantastisch. We gaan proberen dat op te vangen door die zandzakjes ter beschikking te stellen. We willen vooral een gerust gevoel geven aan de mensen.”

De burgemeester garandeert ook dat er voldoende zandzakken zullen zijn. “De prijs van het zand en van een extra zak zal het niet maken. Er zullen er zeker genoeg zijn zodat iedereen bescherming heeft. Maar hopelijk is het allemaal een werk voor niks”, besluit burgemeester Vanderhasselt.

Meest gelezen