Radio 2

Zoektocht na ongeval loopt goed af, verdwenen kind blijkt bij grootouders: "Moeder door shock vergeten of kind in auto zat of niet"

In Kruibeke is een zoekactie naar een zesjarig kind gisteren goed afgelopen. Een vrouw knalde er tegen een vangrail en werd uit de auto geslingerd. Ze raakte zwaargewond én in shock. Ze kon zich niet herinneren of het kind ook in de auto zat of niet. De hulpdiensten namen het zekere voor het onzekere maar het kind zat ongedeerd bij de grootouders. 

Op de E17 in Kruibeke heeft de brandweer woensdagavond een zoekactie gehouden naar een zesjarig kind. Er werd gevreesd dat het meisje bij een zwaar verkeersongeval uit het voertuig was geslingerd. Na een half uurtje bleek het dat het kind ongedeerd bij de grootouders zat. 

Verwarring door shock

Het ongeval gebeurde op de E17 richting Antwerpen. Een bestuurster wou de file vermijden door over de pechstrook te rijden. Volgens getuigen deed ze dit met hoge snelheid. Het liep fout toen ze met haar wagen tegen een vrachtwagen reed die op de rechterrijstrook in de file stond aan te schuiven. Door de klap kwam het voertuig van de vrouw bovenop de vangrail terecht. Het slachtoffer werd uit de auto geslingerd en lag bij aankomst van de hulpdiensten naast de wagen. Ze raakte zwaargewond en vroeg in paniek naar haar zesjarig dochtertje. Ze kon zich door de shock niet meer herinneren of het kind al dan niet in de auto zat op het ogenblik van het ongeval. 

Zoektocht in berm en met ladderwagen

De hulpdiensten namen geen risico en startten een zoekactie. De vrees bestond immers dat het kind net als de moeder uit de auto was geslingerd. De brandweer kamde de hele berm uit en er werd een ladderwagen ingezet om vanuit de hoogte te zoeken. Ook vanop de brug over de E17 werd gespeurd naar een mogelijk slachtoffer. Uiteindelijk kwam het verlossende bericht dat het kind ongedeerd bij de grootouders zat.

kasto80

Meest gelezen