Zware brand vernielt groot deel schrijnwerkerij in Gent

Een zware brand heeft woensdagnacht een schrijnwerkerij in de Gentse deelgemeente Wondelgem vernield. Een groot deel van het bedrijf liep erg veel schade op. Gewonden vielen er niet. “Wat een slechte timing, zo net voor het bouwverlof”, klinkt het bij het personeel.

De brand ontstond rond 1.45 uur achter een broodjeszaak langs de Evergemsesteenweg. Het brandalarm wekte de zaakvoerder, die vlak naast de schrijnwerkerij woont. Toen de brandweer ter plaatse kwam stond het gebouw in lichterlaaie. “De brand verspreidde zich via het hoofdatelier en de isolatie onder het dak naar de andere gebouwen”, duidt brandweerwoordvoerster Alisa Coessens. De brandweer is uiteindelijk uren in de weer geweest om te blussen en was pas rond 9 uur klaar met nablussen.

De schade aan het bedrijf is groot. Het hoofdatelier, waar veel hout en machines stonden, liep erg veel schade op. Ook in de assemblage-afdeling klinkt hetzelfde verhaal. De lakafdeling bleef zo goed als gespaard, maar ook daar is er heel wat rookschade. Het personeel was gisteren volop bezig met een inventaris te maken van machines die nog bruikbaar kunnen zijn. “Het is erg zonde, want ons atelier is nog maar recent gebouwd”, klinkt het. De oorzaak van de brand is vooralsnog niet bekend.

kasto80

Meest gelezen