La Madeleine

350 vrijwilligers mogen feesten op testevent in Brussel

De stad Brussel gaat haar eerste testevent voor het nachtleven organiseren. Op 3 juli kunnen 350 vrijwilligers komen feesten in zaal "La Madeleine" aan het centraal station. Zonder coronamaatregelen. Al moeten ze zich voor het event wel laten testen. 

Feesten zonder mondmaskers of anderhalve meter afstand. Het lijkt een verre droom, maar op 3 juli kunnen 350 vrijwilligers die nog eens beleven in Brussel. Van 11 uur 's avonds tot 3 uur 's ochtends mogen ze zich helemaal laten gaan in zaal La Madeleine. Meteen het eerste testevent voor het nachtleven. En dat is nodig zegt schepen van Cultuur, Toerisme en Grote Evenementen Delphine Houba (PS). “Het is hoog tijd dat het Brusselse nachtleven weer gaat bruisen. Nachtclubs maken deel uit van onze cultuur en versterken onze aantrekkelijkheid als toeristische bestemming. De nachtelijke sector is dus essentieel voor de gezelligheid en de uitstraling van de Stad Brussel.”

Feestvierders gezocht

En dus krijgen 350 mensen op zaterdag 3 juli de kans om na anderhalf jaar nog eens te feesten. De namiddag voor het event moeten ze wel getest worden op corona. Dat gebeurt op de Heizel. Wie interesse heeft, kan zich vanaf maandag 21 juni opgeven als vrijwilliger. 

Meest gelezen