BELGA/DIRKX

Baby in vondelingenschuif in Antwerpen, De Wever: "Mijn dochters noemden hem baby Finn"

In de vondelingenschuif in Antwerpen is "enkele weken geleden" een baby gelegd. Dat meldt burgemeester Bart De Wever (N-VA) op Facebook en bevestigt vzw Moeders voor Moeders aan VRT NWS. Het is de eerste vondeling in de schuif sinds 2019. "Mijn dochters noemden hem baby Finn", schrijft De Wever.

De vondelingenschuif bestaat intussen ruim 20 jaar. Daar kunnen radeloze moeders hun pasgeboren kind veilig en anoniem achterlaten. De vrijwilligers van vzw Moeders voor Moeders vangen de baby op en zorgen voor een nieuwe thuis voor het kind. Enkele weken geleden is zo een jongetje achtergelaten. Dat was voor het eerst sinds 2019. Het gaat om de 19e vondeling sinds het starten van de schuif.

"We hebben meteen onze arts-vrijwilliger gebeld en die verklaarde het kindje helemaal gezond", zei Katrin Beyer van vzw Moeders voor Moeders in "Het Journaal": (lees verder onder de video)

Videospeler inladen...

Er is pas nu over gecommuniceerd, omdat Moeders voor Moeders de kans wil geven aan de moeder om zich te bedenken. Volgens de vzw is het de tijdelijke voogd - in dit geval De Wever - die uiteindelijk beslist wanneer en hoe ermee naar buiten wordt gekomen.

Vanmorgen berichtte de burgemeester erover op zijn Facebook-pagina:

"De mama kwam zich daarna helaas niet melden", schrijft De Wever. "Ze blijft heel welkom om dat alsnog te doen. Voorlopig ben ik de voogd van dit kleine wonder. Mijn dochters noemden hem baby Finn. Het zal de kleine Finn aan niets ontbreken. Welkom nieuwe Antwerpenaar, en weet dat je liefdevol bent ontvangen in onze stad."

Meest gelezen