Bloedtest voor mensen die 3 kilometer rond 3M-fabriek wonen, voorlopig wel nog te vroeg om afspraak te maken

Mensen die in een straal van 3 kilometer rond de fabriek van 3M wonen, mogen een bloedtest doen. De testen worden georganiseerd door de eerstelijnszone Waasland Noord-Oost en het Agentschap Zorg en Gezondheid. Daar laten ze wel weten dat het nog geen zin heeft om al een afspraak te proberen maken, want de voorbereidingen zijn nog volop bezig.

Mensen die zich zorgen maken over vervuiling met PFOS kunnen binnenkort ook zelf een bloedtest laten afnemen. PFOS is de stof die vrij kwam op de bedrijfsite van 3M in Zwijndrecht, en mensen zijn bezorgd over hoe groot die vervuiling nu precies is. Met de bloedtesten kunnen toxicologen kijken hoeveel PFOS er in hun lichaam zit. 

Nog te vroeg voor afspraak

Voor de bloedafnames zullen mensen uitgenodigd worden door de eerstelijnszone Waasland Noord-Oost. Het heeft nu ook nog geen zin om een afspraak te proberen maken, zo laat Agentschap voor Zorg en gezondheid weten. Momenteel is de voorbereiding nog volop bezig.  Eens dat achter de rug is, zullen mensen gecontacteerd worden en zal duidelijk worden waar de testen doorgaan.

Meest gelezen