Bouwbedrijf bedankt zijn personeel met een middagconcert op de werf

Op een bouwwerf klinkt meestal muziek van een werfradio, want dat houdt de sfeer erin. Maar op de werf van de nieuwe gemeenteschool en sportzaal in Zolder-Centrum klonk de muziek vanmiddag extra luid. Het bouwbedrijf Haex uit Oudsbergen organiseerde voor zijn personeel een 'Band op de Werf', een live-concert met de Two Shades of Grey Band.

"Het gaat goed met ons bedrijf," begint zaakvoeder Joeri Haex. "Het afgelopen jaar zijn de omzet en het personeelsbestand spectaculair gegroeid. Dat kunnen we alleen maar verwezenlijken met een schitterend team. Maar tegelijk is ook de sfeer op de werk- en werfvloer cruciaal. Daarom organiseren we vandaag onze eerste Band op de Werf. Daarmee willen we onze waardering meegeven aan onze mensen. Dat past trouwens in een HR-plan dat daarvoor uitgewerkt is."

Ook vacatures in de kijker

Vanmiddag gebeurde dat dus alvast met een live-concert op de werf.  De coverband Two Shades of Grey gaf er een flink lap op, vanop een geïmproviseerd podium in de hoogte. "Na de zomer volgt nog zo'n initiatief op een andere werf. Andere plannen zijn een een barbeque en een personeelsblad om de zomer in te zetten", vertelt HR-verantwoordelijke Michelle Vriens. Het bedrijf gebruikt het initiatief ook om naar buiten te komen en daarbij zijn vacatures in de kijker te stellen. De bouwtak van Haex telt op dit moment 80 medewerkers, en voortdurend zijn er nieuwe mensen nodig. Maar ook dit bedrijf ondervindt moeilijkheden om de vacatures ingevuld te krijgen. Misschien dat af en toe een ambianceconcert op de werf wel helpt.

Meest gelezen