Buitenbeenpop kiest tweede jaar op rij voor een online-festival

Buitenbeenpop, het festival voor mensen met een beperking in Leopoldsburg zal voor het tweede jaar op rij alleen online te zien zijn. De extra coronamaatregelen zouden de ticketprijzen te duur maken, zegt de organisatie. 

De 22ste editie van Buitenbeenpop zal net als vorig jaar een online festival worden. Het festival is bedoeld voor mensen met een beperking, een kwetsbare groep dus.  "Door de strengere regels is het voor ons niet mogelijk een veilig festival te organiseren, zonder de toegangstickets duurder te maken", vertelt Jan Vanzeir. "En dat is iets wat we niet willen."  

Zet alvast 26 augustus 2022 in je agenda

Buitenbeenpop zal op vrijdag 27 augustus gratis gestreamd worden en ook uitgezonden worden op TV Limburg. "We hebben vorig jaar gezien dat dat goed werkt", gaat Vanzeir verder. "Al is het wél de bedoeling om in de toekomst opnieuw een fysiek festival te organiseren. Zet alvast 26 augustus 2022 in je agenda!"  

Wie er dan zal optreden is nog niet bekend. Maar dit jaar hebben Yves Segers, Sandra Kim, Garry Hagger en Belle Perez alvast toegezegd.

Meest gelezen