Google maps

De oppositie in Gavere dient klacht in tegen nieuwe plannen voor de markt: "Het bestuur was verre van transparant"

In Gavere stapt het oppositiekartel Gavere durft/N-VA naar Vlaanderen met een klacht tegen de nieuwe plannen voor de markt. Het gemeentebestuur plant er meer open ruimte en groen, waardoor er heel wat parkeerplaatsen sneuvelen. Volgens het kartel zijn de plannen onvoldoende toegelicht.

In Gavere heeft het kartel Gavere durft/N-VA een klacht ingediend bij het Agentschap Binnenlands Bestuur. Ze vinden dat het gemeentebestuur te weinig transparant en compleet heeft gecommuniceerd over de geplande herinrichting van de markt. Het gemeentebestuur wil de markt meer groen en open maken, waardoor het aantal parkeerplaatsen van 148 naar 30 wordt gereduceerd. 

Onvoldoende toelichting

Het oppositiekartel is tegen de plannen en vindt dat de gemeente fouten heeft gemaakt. "In het dossier werd te weinig overlegd met de burgers. Verschillende inwoners spraken hun ongerustheid uit over de parkeersituatie en die werd niet ingewilligd. Daarnaast zijn handelaars op een verkeerd spoor gezet. Nu de markt een pak minder parkeerplaatsen zal hebben, brengt dat ook beperkingen mee voor hen", vertelt fractieleider Karel Hubau.

Doordat het dossier volgens het kartel niet compleet en transparant is, dienden ze een klacht in bij het Agentschap Binnenlands Bestuur. De klacht wordt doorgestuurd naar de gouverneur. Zij zal binnenkort beslissen of de plannen worden geschorst. 

Meest gelezen