Radio 2

Meerdere auto's uitgebrand in Middelkerke:"Mogelijk kwaad opzet in het spel"

Rond 3 uur vannacht zijn in Middelkerke 3 auto's uitgebrand. Ze stonden op een parkeerplaats in de Normandlaan, in het centrum van de gemeente. Een paar jaar geleden brandden op dezelfde plaats ook al meerdere wagens uit. Die brand was aangestoken.

Toen de brandweer vannacht ter plaatse kwam, was het al meteen duidelijk dat het om een zware brand ging. De brandweermannen konden enkel nog voorkomen dat de vlammen oversloegen op de andere wagens, die in de buurt geparkeerd stonden. 

De oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar uit de eerste vaststellingen kan de politie wel het een en ander afleiden."Er is een vermoeden van een misdrijf. Ik kan enkel zeggen dat de zaak gerechtelijk onderzocht wordt", zegt korpschef Frank Delva. 

Intussen werden de uitgebrande wagens in beslag genomen en getakeld. Erg opvallend is dat er in de nacht van 17 op 18 juni, maar dan in 2016, ook een zware brand woedde in dezelfde parking in de Normandlaan. Ook toen brandden meerdere voertuigen uit. De dader werd nooit gevat.

Meest gelezen