Lokale bloemen, duurzame wijnbar en meer: duurzaam shoppingcenter 'Circuit' opent in Antwerpen

Op het Nieuw Zuid in Antwerpen opent morgen een duurzaam shoppingcenter 'Circuit' de deuren. Het gaat om een initiatief van De Kringwinkel en de stad Antwerpen. 18 ondernemers bieden er hun duurzame producten aan. Het concept draait rond circulariteit, waarbij materialen worden herbruikt en er zo weinig mogelijk afval wordt geproduceerd. In het hart van het centrum zal ook een nieuwe Kringwinkel openen. 

Op het Nieuw Zuid in Antwerpen opent morgen een shoppingcenter dat volledig draait rond duurzaamheid en circulariteit. "Dat betekent dat we niets verloren laten gaan. Alles heeft een waarde en er wordt niets weggegooid", vertelt schepen van Sociale Zaken Tom Meeuws (Vooruit). 

18 duurzame winkels

In het hart van Circuit opent ook een nieuwe Kringwinkel. "Je kan een broek bij ons kopen en die dan onmiddellijk laten inkorten bij het duurzame naaiatelier", vertelt Louise Vrients van De Kringwinkel. Rond die kringwinkel zullen er nog 17 andere duurzame winkels openen. "Verder is er ook een koffiebar met Fairtrade koffie, een natuurlijke wijnwinkel, een atelier met duurzame fietskleding, een bloemenwinkel met lokale bloemen en een duurzame kapster."

Volgens schepen Tom Meeuws is het een shoppingcenter voor iedereen. "Het is een nieuwe wijk waar ook nieuwe mensen naartoe trekken. Het is voor mensen met verschillende soorten portemonnees", vertelt Meeuws. "De toekomst krijgt hier een duurzaam gezicht."

Bij het duurzame naai- en herstofferingsatelier kan je op een duurzame manier kleding laten verstellen

Meest gelezen