Videospeler inladen...

Formatieteam The Victors trakteert zorgpersoneel op luchtshow

Formatieteam The Victors heeft een luchtshow gegeven voor het personeel van de rusthuizen en het AZ Alma in Eeklo. Het was hun eerste luchtshow sinds vorig jaar. Manu De Craene keek er naar uit: "Het is een jaar geleden dat we gevlogen hebben. Een eerste keer is altijd spannend."

Formatieteam The Victors geeft opnieuw luchtshows. Het eerste optreden deden de piloten voor het personeel van de rusthuizen en AZ Alma in Eeklo. Hun laatste show gaven ze op de Franse feestdag vorig jaar. "Toen vlogen we uit met de Franse kleuren en kort nadien werd alles geannuleerd. Heel jammer want de agenda was goed gevuld en we hadden net een nieuwe show klaar", zegt Manu De Craene van The Victors. "Om de vier à vijf jaar veranderen wij onze show. Alles was uitgetekend, maar toen het tijd was om het in de lucht te repeteren, viel alles stil. Het bleef bij een nieuwe show op papier." Maar daar is nu dus verandering in gekomen.

Beluister het interview voor de show in Eeklo hieronder en/of lees verder:

Niet de eerste keer

Het was niet de eerste keer dat ze een formatieshow gaven voor het zorgpersoneel. "Vorige zomer hebben wij een white flight tribute show gedaan voor de zorg. We vlogen over diverse ziekenhuizen in West- en Oost-Vlaanderen. Daardoor kwamen we op het idee om onze nieuwe display eerst te tonen aan het medisch personeel", legt De Craene uit.

Iedereen in Eeklo zal kunnen meegenieten van onze eerste formatie
Piloot Manu De Craene

De formatieshow

Hun basis ligt op het vliegveld van Ursel. Daar stegen ze rond 16 uur op met vier vliegtuigen in formatie. Eerst deden ze een passage boven de twee woonzorgcentra in Aalter, daarna vlogen ze langs een vrije zone naar het ziekenhuis AZ Alma waar het personeel verzameld stond op de parking. Het formatieteam gaf er voor het eerst zijn volledige show geven, inclusief rookpatronen. Het publiek was in de eerste plaats zorgpersoneel en hun familie, maar heel Eeklo kon uiteraard  meegenieten.

Bekijk hier formatieteam The Victors aan het werk boven AZ Alma in Eeklo. Het zorgpersoneel zag dat het goed was.

Videospeler inladen...
kasto80

Meest gelezen