Geen enkele covidpatiënt meer op intensieve zorg in Jessa: "Zeer goed voor de moraal"

In het Jessa Ziekenhuis in Hasselt hebben ze op intensieve zorg al meer dan drie weken geen nieuwe patiënten meer moeten opnemen. En de laatste patiënt die al ongeveer 70 dagen op intensieve lag, is gisteren in goede conditie weer naar een gewone kamer kunnen gaan. In totaal liggen er in de Limburgse ziekenhuizen nog 5 covidpatiënten op intensieve zorg.

De coronacijfers in de ziekenhuizen zien er goed uit. In het Jessa ziekenhuis in Hasselt heeft de laatste covidpatiënt de afdeling intensieve zorg verlaten. En dat was voor het personeel een echte opluchting, zegt Jasperina Dubois, intensivist in het Jessa Ziekenhuis: "Het was voor veel mensen een emotioneel moment, het lijkt alsof er een periode is afgerond."

De laatste patiënten zijn in goede conditie naar de verpleegafdeling gegaan en dat geeft een positief gevoel

Het is een opsteker voor het ziekenhuispersoneel: "De laatste patiënten zijn in goede conditie naar de verpleegafdeling gegaan en dat geeft een positief gevoel. Het is zeer goed voor de moraal, we merken echt een hele andere sfeer in het ziekenhuis."

Dokters en verplegend personeel halen opgelucht adem op de afdeling intensieve verzorging van het Jessaziekenhuis in Hasselt, de hele gang is sinds gisteren corona-vrij: (lees verder na de video)

Videospeler inladen...

In alle Limburgse ziekenhuizen samen hebben nu nog 5 covidpatiënten intensieve zorgen nodig. Het is van eind september geleden dat het er nog zo weinig waren. 

Vandaag komt het overlegcomité opnieuw samen, om het te hebben over verdere versoepelingen in juli.  

Meest gelezen