Pexels

Gemeenten lanceren "Tinder voor werkzoekenden": swipen voor een job via de nieuwe app 'My Local Job'

In de gemeenten Schilde, Brasschaat, Schoten en Kapellen is vandaag een nieuwe app gelanceerd, ‘My Local Job’. De app werkt op dezelfde manier als de datingapp Tinder, al brengt ze geen singles samen, maar wel werkgevers en werkzoekenden. "Het is een heel laagdrempelige tool. De werkzoekende en de werkgever kunnen elkaar onmiddellijk beter leren kennen via een gesprek", legt medeontwikkelaar Ann Callens uit Malle uit.

De app is ontwikkeld door Serge De Groof, een bekende Antwerpse horecaondernemer, bedoeld om werkgevers en werkzoekenden in coronatijden gemakkelijker samen te brengen. "Het is heel gemakkelijk: je downloadt de app, je registreert je heel kort en dan krijg je al snel een overzicht van alle mogelijke jobs", legt medeontwikkelaar Ann Callens uit op Radio 2 Antwerpen.

De app geeft je snel een overzicht van alle mogelijke jobs

Ann Callens, medeontwikkelaar

De app is er voor alle soorten werkzoekenden: vaste werknemers, studenten, flexi-jobbers, stagiairs en ook vrijwilligers. Vorige week is de app gelanceerd voor werkgevers en intussen staan er al een hoop vacatures in. Vanaf maandag kan je als werkzoekende beginnen swipen om een job te vinden. 

Beluister het volledige gesprek op Radio 2 Antwerpen hier: 

Meteen een kennismakend gesprek

"Als je een leuke job tegenkomt, dan moet je alleen maar swipen. De werkgever krijgt dan het bericht dat een kandidaat staat te popelen voor een vacature. Die zal jou dan contacteren en via een gesprek kan je elkaar onmiddellijk beter leren kennen, in plaats van pas op het einde van het sollicitatietraject", zegt Callens.

De gemeenten Schilde, Brasschaat, Schoten en Kapellen hebben hun schouders al onder het project gezet. "Daardoor is het voor iedereen in die gemeenten gratis te gebruiken", klinkt het. Alle info vind je op www.mylocaljob.be

Meest gelezen