BART SEYS

Nazareth gaat voor tweede keer in beroep tegen zendmast die in Hospicebossen zou komen

In Nazareth tekent het lokaal bestuur voor de tweede keer op een rij beroep aan tegen de aanvraag van een zendmast. Het bedrijf Skeyes wil in de Hospicebossen een zendmast plaatsen voor de burgerluchtvaart, maar de gemeente Nazareth gaat hier niet mee akkoord.  

De luchtverkeersleider Skeyes diende voor de tweede keer een aanvraag in om een zendmast van 60 meter hoog te plaatsen in de Hospicebossen in Nazareth. Nu de aanvraag is goedgekeurd door de Vlaamse overheid gaat het lokaal bestuur in beroep. De gemeente Nazareth hoopt hiermee op overleg tussen de verschillende partijen. 

Tweede aanvraag

Vorig jaar diende Skeyes voor de eerste keer een aanvraag in tot het plaatsen van de zendmast in Nazareth. Ook toen ging het lokaal bestuur van Nazareth in beroep. “Wij zijn heel verrast dat de Vlaamse overheid voor de tweede keer de vergunning goedkeurt. Aangezien de vergunning maar licht is aangepast, gaan wij als lokaal bestuur opnieuw in beroep”, vertelt burgemeester Danny Claes (CD&V).

We zijn verrast dat de vergunning voor de tweede keer is goedgekeurd
Burgemeester Danny Claes (CD&V)

De vergunning werd al tweemaal goedgekeurd door de Vlaamse overheid doordat de zendmast in militair domein zou komen. In zo’n domein moeten er aan een stuk minder stedenbouwkundige voorschriften voldaan worden dan in woonzones of agrarische zones. “Wij vinden niet dat er her en der zonder orde en concentratie zomaar zendmasten kunnen komen op ons grondgebied”, voegt burgemeester Claes toe.

Overleg

De gemeente Nazareth dringt aan op overleg met de verschillende partijen. “De provincie geeft advies in de hele zaak en organiseerde een overleg, maar als lokaal bestuur mochten we hier niet aan deelnemen. Toch zijn wij bereid om samen op zoek te gaan naar een oplossing”, zegt burgemeester Claes. 

De gemeente stelt voor om een alternatief onderzoek uit te voeren in de omliggende regio’s. Op die manier hoopt Nazareth op een goeie oplossing. Het lokaal bestuur bereidt nu alvast het dossier grondig voor om in beroep te gaan. 

kasto80

Meest gelezen