Nicolas Maeterlinck

Nieuwe editie "weekend zonder alcohol achter het stuur" van start: "Elk ongeval is er een te veel"

Vanavond gaat een nieuwe editie van het "weekend zonder alcohol achter het stuur" van start op alle wegen en autosnelwegen van ons land. Vanaf 18 uur vanavond tot maandagochtend 6 uur zal de federale wegpolitie extra controleacties uitvoeren samen met 119 lokale politiezones. 

Met de actie wil de federale wegpolitie weggebruikers aanmoedigen om hun gedrag te veranderen en te kiezen voor oplossingen waardoor ze niet onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur kruipen, klinkt het. 

"Het risico op een ongeval met zeer zware gevolgen is veel te groot wanneer mensen onder invloed achter het stuur kruipen. Elk ongeval is er een te veel!" 

Het organiseren van de actie is absoluut nodig volgens Koen Ricour, hoofdcommissaris van de federale wegpolitie. "We zitten in een bijzondere periode. Er wordt opnieuw veel gefeest op de terrasjes, daar staan wij 100 procent achter zolang dat coronavrij gebeurt en mensen achteraf goed nadenken en niet achter het stuur kruipen met een glaasje op."

Bekijk hieronder de toelichting van Koen Ricour, hoofdcommissaris van de federale wegpolitie, in "Het journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen