Radio 2

Digitaal uitzendkantoor opent pop-up in Knokke-Heist: "Studenten snel en lokaal aan het werk helpen"

Het digitale uitzendkantoor Nowjobs opent vandaag voor het eerst een fysiek kantoor in de Lippenslaan in Knokke-Heist. Net zoals elders aan de kust, zijn er ook in Knokke-Heist nog heel wat openstaande vacatures voor deze zomer.

Vooral de hotels, restaurants en cafés aan zee zijn nog op zoek naar personeel. Dat zegt Horeca West-Vlaanderen. Het digitale uitzendkantoor Nowjobs opent daarom vandaag voor het eerst een fysiek kantoor in Knokke-Heist. 

Het is de bedoeling om in dat pop-upkantoor studenten en flexi-jobbers snel en lokaal aan werk te helpen. "We willen zoveel mogelijk flexibele bijverdieners en studenten aanspreken om onze applicatie te downloaden", zegt , zegt Eline David van Nowjobs. "In het binnenland zien we dat gemiddeld 22 mensen solliciteren per vacature in de horeca, maar aan de kust zijn dat er maar 8. Het is dus duidelijk dat er hier minder studenten en flexibele medewerkers zijn. Vandaar het idee om toch een pop-upkantoor te openen. Zo kunnen we vraag en aanbod beter op elkaar laten inspelen."

Beleving en opleiding

We zorgen in onze pop-up voor een leuke beleving, zodat we studenten vlot kunnen aantrekken. Ze kunnen hier ook een basis horeca-opleiding krijgen. Daarna kijken we welke ondernemers uit de buurt hulp kunnen gebruiken", besluit Eline.

Meest gelezen