Proclamatie school Hasp-O in stadion STVV: “Dat wordt onvergetelijk”

Om in stijl en met alle toeters en bellen te kunnen afstuderen, zal de proclamatie voor de zowat 160 leerlingen van de middelbare school Hasp-O Centrum Abdij plaatsvinden in het voetbalstadion Stayen in Sint-Truiden volgende week vrijdag. Op die manier kan alles coronaveilig verlopen en kunnen de ouders de ceremonie bijwonen.

“Het was een moeilijk jaar voor onze leerlingen”, zucht directeur Valère Masset aan de telefoon bij Radio 2 Limburg. “Daarom wilden we het schooljaar op een mooie manier voor de leerlingen laten eindigen.” De directie heeft connecties met de uitbaters van het voetbalstadion in Sint-Truiden en die waren bereid mee te werken. “We mogen de faciliteiten, de grasmat en de tribunes gebruiken”, aldus de directeur.

Misschien wordt het wel een traditie

Om alles coronaveilig te laten verlopen worden de ouders verspreid over de tribunes. Waar normaal duizenden mensen zitten, zitten nu dus 320 ouders te kijken naar hun kinderen.

De leerlingen zelf komen in hun klasbubbel het veld op. “Onder begeleiding van muziek komen ze het gras opgestapt en dan begint de ceremonie. Het wordt zeker onvergetelijk. Misschien wordt het wel een traditie, we zien wel", lacht Masset.

Meest gelezen