NICOLAS MAETERLINCK

Hasselt gelooft in een veilig Pukkelpop: "We zoeken een manier om waterdichte controles uit te voeren"

Gisteren maakten de burgemeesters van Boom en Rumst bekend dat ze de vergunningsaanvraag van Tomorrowland deze zomer weigeren. Hasselt ziet wel een mogelijkheid om Pukkelpop te laten doorgaan. Burgemeester Steven Vandeput gelooft in een goede afloop: “We hebben al veel vergaderingen over de veiligheid gehad en ik hoop, of ben zeker dat we Pukkelpop op een veilige manier kunnen organiseren." 

Tomorrowland was al uitgesteld naar het laatste weekend van augustus en het eerste weekend van september, maar zou nu toch niet kunnen doorgaan.  De burgemeesters van Boom en Rumst vinden het een te groot gevaar voor de volksgezondheid en de openbare orde. Pukkelpop ziet het wel nog steeds positief en gelooft dat het een veilige editie kan organiseren. 

“We kunnen ons verwachten aan bepaalde voorwaarden, maar wanneer die controles gebeurd zijn, kunnen we de remmen op het festivalpark zelf wat meer loslaten"

Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) zegt dat ze voor Pukkelpop al snel rond de tafel gingen zitten: “We hebben na het overlegcomité dat ons perspectief bood, samengezeten met het coronacommisariaat, een aantal experts en met de kabinetten en we geloven dat we Pukkelpop op een veilige manier kunnen organiseren." Ook is het ministerieel besluit niet iets waar ze in Hasselt voor vrezen. "Wij wachten ook nog op het ministerieel besluit, maar ik geloof dat we het op een manier kunnen organiseren die rekening houdt met iedereen en goed is voor de openbare orde.”

In dat besluit zullen verschillende maatregelen staan waaraan de festivals zich moeten houden. “We kunnen ons verwachten aan enkele voorwaarden voor de deelnemers, maar wanneer die controles gebeurd zijn, kunnen we de remmen op het festivalpark zelf wat meer loslaten en moeten we de afstandsregels niet meer respecteren. We willen dus bekijken hoe we die controles waterdicht maken." Vandeput heeft de organisatie van Pukkelpop dus kunnen geruststellen: "De organisatie zelf heeft er ook alle baat bij dat alles veilig verloopt,  en we hebben een gelijke visie dat we alles georganiseerd krijgen zoals voorzien."

Meest gelezen