Foto: Radio 2

Bomen ontworteld en tenten verwoest op Desselse camping na storm: "Ik heb er nog de bibber van"

Afgelopen nacht heeft hevige wind heel wat schade veroorzaakt op een camping in Dessel. Enkele bomen zijn ontworteld en tenten raakten beschadigd. Gelukkig vielen er geen gewonden. Uitbaatster Louise "Wiske" Van Vaernewyck van camping Campinastrand werd rond kwart voor vijf gewekt. "Ik ben echt geschrokken", vertelde ze op Radio 2 Antwerpen.

In de Kempen heeft het net iets harder gestormd dan in andere delen van ons land. En dat heeft Wiske Van Vaernewyck van camping Campinastrand in Dessel aan den lijve mogen ondervinden. "Rond kwart voor vijf werd ik wakker door een enorm harde wind. Alles wat los zat, is weggewaaid", zegt ze.

Vijf treurwilgen waren afgeknakt en nog andere bomen werden ontworteld. "Bomen, stoelen, tafels, parasols, alles is gewoon weggewaaid", legt ze uit op Radio 2 Antwerpen. "Ik probeerde nog om de parasols dicht te doen, maar er blijft er geen enkele van over. Zelfs de voeten van de parasols zijn weggeblazen." 

Luister hier naar het verhaal van Wiske en lees daaronder verder. 

Er geraakte niemand gewond. We hebben echt geluk gehad

Wiske Van Vaernewyck, uitbaatster camping Campinastrand in Dessel

Er geraakte niemand gewond. "De campinggasten hebben echt geluk gehad, want de caravans en tenten stonden onder de bomen. Rond vijf uur stonden ze hier voor de deur. Ik ben echt geschrokken. Ik heb er nog steeds de bibber van", vertelt Wiske aangedaan.

Meest gelezen