SC Marietteje

Rode Duivels zijn veranderd van naam door cafébazin Marietteje: "Ze steunt ons nog altijd"

De West-Vlaamse caféploeg de Rode Duivels uit Ruddervoorde bij Oostkamp hebben hun naam veranderd naar SC Marietteje, nadat cafébazin Mariette de ploeg weer een nieuwe adem gaf in Hertsberge. Dat vertelde Jan De Leersnijder van SC Marietteje aan Radio 2 West-Vlaanderen.

Onze Rode Duivels hebben gisteren gewonnen tegen Denemarken. Een spannende wedstrijd: zo kan je het wel noemen. De ochtend na zo'n wedstrijd zie, hoor en lees je overal analyses van sportkenners. Maar Radio 2 West-Vlaanderen geeft cafévoetbalploegen ook een stem in dit sportverhaal. Zij mogen hun kijk op de wedstrijd delen met de wereld.

"Kevin De Bruyne was absoluut de man van de match. Zo'n speler hebben we niet in onze ploeg", lacht Jan De Leersnijder van SC Marietteje uit Hertsberge bij Oostkamp. "De eerste helft was wel echt niet goed. Ze waren wellicht geschrokken dat de Denen zo in hun nek hingen. De Belgen waren misschien wat te vriendelijk tegen hen in het begin, na het drama dat ze meegemaakt hebben met Christian Eriksen. Dat zou kunnen. Maar gelukkig hadden we De Bruyne nog."

Beluister hier het gesprek met SC Marietteje op Radio 2 West-Vlaanderen en lees daarna voort:

Van naam veranderd

SC Marietteje: de naam laat weinig aan de verbeelding over. Vroeger had de West-Vlaamse caféploeg een iets ambitieuzere naam. "In Ruddervoorde was er een ploegje met de naam de Rode Duivels. Maar op een gegeven moment zijn ze moeten stoppen, door een tekort aan spelers. Na 2 jaar zocht een van die spelers opnieuw mensen om een voetbalclubje te starten. En zo is het allemaal weer begonnen. Marietteje was eigenlijk de cafébazin van de Rode Duivels. Zij is dan gewoon mee overgestapt met ons. Nu draagt de ploeg haar naam. Leuk, toch? Marietteje is ondertussen wel gestopt met haar café, onder andere door corona. Maar ze steunt ons nog altijd."

Meest gelezen