Archieffoto

Nog maar 12 coronapatiënten in het UZA: "Al daalt dat aantal heel traag"

In de provincie Antwerpen zijn er ondertussen al 5 ziekenhuizen waar geen enkele coronapatiënt meer ligt, blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst volksgezondheid. Ook in  het Universitair Ziekenhuis in Antwerpen liggen nog maar 12 coronapatiënten. "Toch daalt dat aantal zeer traag", zegt Guy Hans, medisch directeur van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen.

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen blijft dalen. "Maar ook al zijn er maar weinig COVID-patiënten in het ziekenhuis, het blijft een enorme impact hebben op de organisatie", zegt Sabine Gerniers, hoofdarts in het AZ Damiaan in Oostende. "We moeten og altijd verpleegkundigen vrijstellen, een zorgeenheid vrijhouden en alle maatregelen blijven behouden."

Vanaf nu daalt het aantal patiënten heel traag, omdat de ziekste patiënten overblijven

Guy Hans, medisch directeur van het UZA

Het aantal patiënten in het UZA daalt ook maar heel traag. "We zien een daling van maximaal 2 patiënten per week omdat we nu met de heel zieke patiënten zitten. Die hebben een heel langzaam herstel. Er is dus vrij weinig instroom, maar de uitstroom verloopt traag en dat zal de komende week waarschijnlijk zo blijven."

Er zijn ook ziekenhuizen waar geen covidafdeling meer is, maar wel nog een paar patiënten in isolatie liggen in een eenpersoonskamer. Ziekenhuizen waar geen enkele coronapatiënt meer ligt, bepalen nog altijd zelf hun bezoekregeling. Dat kan per ziekenhuis verschillen. 

Meest gelezen