Na meer dan 2 maanden speurwerk pakt federale gerechtelijke politie twee mannen op die  ladingdiefstallen plegen op snelwegparking in Nazareth

De Oost-Vlaamse federale gerechtelijke politie heeft twee mannen opgepakt die verdacht worden van een reeks ladingdiefstallen op de E17. De politie hield de twee in maart al tegen voor een controle op de snelwegparking in Nazareth, maar ze sloegen toen te voet op de vlucht. Na heel wat speurwerk werden ze opgepakt bij een huiszoeking. 

Twee mannen werden opgepakt die verdacht worden van een 15-tal feiten van ladingdiefstal uit vrachtwagens. De Oost-Vlaamse wegpolitie kwam ze op het spoor na een controle op 25 maart in Nazareth. De twee verdachte mannen sloegen te voet op de vlucht. Bij nazicht bleek dat een dekzeil van een vrachtwagen was doorgesneden. Omdat er meerdere gelijkaardige feiten waren gemeld, vroeg het parket Oost-Vlaanderen aan de federale gerechtelijke politie Oost-Vlaanderen om het verder te onderzoeken.

"Ze worden verdacht van meerdere ladingdiefstallen uit vrachtwagens langs E-wegen op de parkings", zegt Patrick Willocx van de federale gerechtelijke politie. "Ze stelen vooral cosmeticamaterialen, smartwatches, kookplaten, weegschalen, enzovoort. Alles wat ze kunnen gebruiken, nemen ze in feite mee. De waarde van alle gestolen goederen samen wordt geschat op 10.000 euro."

kasto80

Meest gelezen