Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vanavond en vannacht nog  onweersbuien mogelijk, zaterdag beste dag van het weekend

De felle onweersbuien die vandaag verwacht werden, zijn uitgebleven, al kan het vanavond en vannacht nog wel onweren. Morgen krijgen we even een adempauze. Zaterdag is de beste dag van het weekend, terwijl zondag verse regen- en onweersbuien brengt. 

Deze ochtend trekken de laatste regen- en onweersbuien weg naar het noorden. Daarna wordt het even rustiger en zijn er opklaringen mogelijk, al blijft de kans op enkele lokale buien bestaan. 

Maar we blijven in onstabiel weer hangen, en  deze namiddag ontwikkelen er zich nieuwe onweersbuien, vooral in het noorden en het noordwesten van het land. De onweders kunnen opnieuw hevig zijn en gepaard gaan met veel neerslag in korte tijd, waarschuwt het KMI. Ook hagel en rukwinden tot 80 km/u zijn mogelijk. 

Het blijft intussen zwoel weer, met maxima tussen 23 graden aan zee en 31 graden in de Kempen. De zuidenwind neemt toe in kracht en wordt matig, of zelfs vrij krachtig in het westen.

Bekijk hier het weerbericht van donderdagavond en lees dan verder: 

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Vanavond verlaten de laatste buien snel ons land via het noorden en komen er op veel plaatsen brede opklaringen. Vannacht wordt het overal rustig en droog. Het koelt al iets meer af dan de vorige nachten, met minima tussen 13 en 16 graden. De wind is zwak tot matig en draait naar het westen tot zuidwesten.

Zaterdag wordt de betere dag van het weekend. Na het wegtrekken van het eventuele ochtendgrijs, wordt het vrij zonnig en meestal droog, meldt het KMI. Het is ook iets koeler: de maxima schommelen tussen 20 graden aan zee, 25 graden in het centrum en 27 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit west tot noordwest en draait 's namiddags naar oost tot noordoost.

Zondag is het opnieuw erg wisselvallig en trekken er al in de ochtend regen- en onweersbuien over. Daarna wordt het tijdelijk droger, maar de kans op onweer neemt opnieuw toe in de loop van de namiddag of tegen de avond. De maxima liggen tussen 22 en 27 graden. 

Begin volgende week blijft de kans op regenbuien bestaan, en het wordt gevoelig frisser. Maandag zouden we nog tot 24 graden kunnen halen, maar dinsdag zou er geen 20 graden meer inzitten. 

Meest gelezen