Xavier Taveirne geeft fakkel door: Leen De Witte presenteert vanaf september "De Ochtend" op Radio 1

Presentator Xavier Taveirne neemt afscheid van "De ochtend" op Radio 1. Dat heeft hij daarnet aangekondigd in de uitzending. Hij gaat zich concentreren op "Laat", dat vanaf woensdag 30 augustus weer van start gaat op Eén. In zijn plaats komt politiek journaliste Leen De Witte vanaf september "De Ochtend" versterken. 

Na jaren verslaggeving in de Wetstraat en over de Europese Unie zal De Witte om de week de luisteraars van Radio 1 door de ochtendactualiteit gidsen, samen met Benedikte Coussement. De andere week blijven Coussement en Ruth Joos een duo. De Witte begon haar carrière bij Bruzz, was radionieuwslezer bij MNM en volgt de Vlaamse en Europese politiek voor VRT NWS.

"In de ideale wereld was ik "De Ochtend" en "Laat" blijven combineren, maar de spreidstand is na drie jaar onhoudbaar geworden, zeker nu "Laat" een eigen identiteit heeft gekregen", zegt Taveirne in een persbericht. "Dus ja, ik ben wat droevig vandaag, radio is en blijft mijn grote liefde, dus dit is natuurlijk maar een tijdelijk afscheid."

Bekijk hieronder de aankondiging in de studio vanmorgen:

Videospeler inladen...

Meest gelezen