Grote brand legt meer dan dertig woningen in de as in Polen

Bij een grote brand in Nowa Biala, een dorp in het zuiden van Polen, zijn negen mensen gewond geraakt en naar het ziekenhuis overgebracht. Al zeker dertig gebouwen zijn gedeeltelijk of volledig vernield. 

De brand is zaterdag ontstaan in de vooravond en zou onder controle zijn. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Zowat 85 brandweerkorpsen met 400 brandweerlieden hebben de vlammen urenlang bestreden. 

De oorzaak van de brand is nog niet gekend, maar volgens lokale media zou hooi vuur gevat hebben en door de felle wind kon het vuur zich snel verspreiden. Bij de getroffen gebouwen zouden heel wat boerderijen zijn. Het is niet duidelijk hoeveel dieren de brand niet overleefd hebben. 

De Poolse premier Mateusz Morawiecki heeft al hulp aangekondigd voor de slachtoffers van de brand.

Meest gelezen