Twee eeuwenoude waardevolle barokschilderijen gevonden in vuilnisbak langs autoweg in Duitsland

Twee waardevolle olieschilderijen uit de zeventiende eeuw zijn vorige maand door een automobilist gevonden, in een vuilniscontainer op een parking langs de Duitse autoweg A7. De eerlijke vinder haalde er de politie bij. Die is nu op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Hoe en waarom de doeken daar zijn beland is niet bekend. 

Een man van 64 vond vorige maand in een afvalcontainer langs de A7 autoweg in Duitsland twee ongeveer 350 jaar oude olieverfschilderijen. Het gaat om 'Portret van een jongen' van de Nederlandse Rembrandt-leerling Samuel van Hoogstraten (1627-1678) en 'Lachend zelfportret', een werk uit 1665 van de hand van de Italiaanse kunstenaar Pietro Bellotti.

'Portret van een jongen' van Rembrandt-leerling Samuel van Hoogstraten

De man vermoedde dat het wel eens om originele kunstwerken kon gaan, en schakelde daarom de politie in. De politie van Keulen toonde vrijdag twee foto's van de kunstwerken. Een geraadpleegde expert denkt dat het ook echt de originele schilderijen zijn.

Het korps vraagt mensen die weten hoe of waarom de doeken zijn achtergelaten om zich te melden. Ze zijn aangetroffen op de autowegparking Ohrenbach Ost langs de A7. Die ligt in het gebied Mittelfranken, ten zuiden van de stad Würzburg. De politie wil ook graag weten wie de eigenaar is. Het is niet duidelijk wie de kunstwerken recent in zijn bezit had. Er is ook geen aangifte van diefstal bekend. 

Lachend zelfportret van Pietro Bellotti zoekt rechtmatige eigenaar

Meest gelezen