Marco en Leontine Borsato in 2018
Foto Mario Nap

Marco Borsato en zijn ex Leontine zijn aan het daten: "Alles voelt nieuw en anders, en toch weer vertrouwd"

De geruchtenmolen was almaar luider aan het gonzen, en nu heeft de Nederlandse zanger Marco Borsato het dan éindelijk ook bevestigd: hij en zijn ex-vrouw Leontine zijn opnieuw aan het daten. Begin vorig jaar zetten ze een punt achter hun huwelijk, na meer dan 23 jaar. Borsato klimt na meer dan een jaar radiostilte dus niet alleen professioneel uit een dal. "Alles voelt nieuw en anders, en tegelijk heel vertrouwd", zei hij aan radiozender MNM.

De Nederlandse zanger Marco Borsato (54) is weer hip and happening, na een zware periode. Begin vorig jaar verdween hij bewust uit de schijnwerpers vanwege een burn-out. Kort nadien raakte ook bekend dat er na 23 jaar een einde kwam aan zijn huwelijk met zijn vrouw Leontine (53), na geruchten over ontrouw.

In maart van dit jaar, na meer dan een jaar radiostilte, kwam Marco Borsato met de single "Een moment", een emotioneel lied over een stukgelopen relatie, een duidelijke verwijzing naar zijn persoonlijke verhaal. Toen al waren er geruchten als zouden Marco en zijn ex-vrouw Leontine weer een goed contact met elkaar hebben. Leontine reageerde zelf ook bij het verschijnen van "Een moment". "Echt prachtig, lieverd", schreef ze aan Borsato op sociale media. “Het raakt me. Zo mooi, puur en liefdevol." De geruchtenmolen is sindsdien niet meer gestopt.

Eerder deze week postte Borsato op zijn Instagram Stories (posts die na een tijdje verdwijnen, red) een afbeelding van fladderende vlinders. "Ze zijn overal...", schreef hij erbij. In een volgende post klonk het "In the air..." met een aantal bewegende hartjes. Leontine deelde die post ook met haar eigen volgers. Het hek was toen helemaal van de dam. En nadat hij dan aan Nederlandse media toegegeven had dat Leontine en hij "verkering hebben", bevestigde hij het gisteren ook bij ons. Ja, het is waar, Leontine en hij zijn weer aan het daten.

"Na een moeilijk jaar schijnt de zon ook weer privé", vertelde hij gisteren aan Peter Van de Veire bij Marathonradio op MNM. Het artikel gaat daaronder voort:

Videospeler inladen...

"Daten met je eigen vrouw is helemaal fijn"

"Binnen de drie maanden nadat we elkaar hadden leren kennen, had ik haar ten huwelijk gevraagd. Binnen een jaar waren we getrouwd en was ze zwanger. Heel het daten hebben we overgeslagen", zei hij.

"En dan, met twee carrières, met alles erop en eraan, met het faillissement, dat was veel hooi op onze vork. Heel veel om te verteren, dat was best wel een dingetje. Maar nu zijn we weer aan het daten, en dat is hartstikke leuk. Het is écht daten. Alles voelt nieuw en anders, en toch weer vertrouwd. Ik zou niet zeggen dat situaties als deze zou aanraden, maar als je kan daten met je eigen vrouw, dat is helemaal fijn."

Het is écht daten. Alles voelt nieuw en anders, en toch weer vertrouwd.

Marco Borsato

De breuk klonk meer dan een jaar geleden heel definitief, en dat was het ook, zei Marco Borsato gisterochtend nog bij radiozender Joe. "We zijn heel voorzichtig. Je vindt elkaar weer leuk, je bent weer verliefd op elkaar en je begint weer te bouwen vanaf de grond. Het nadeel bij ons is dat dat meteen opvalt. Ik straal, ik heb het naar mijn zin, Leontien haar ogen glanzen weer, onze kinderen zien dat... Het is heel moeilijk om dat te verbloemen en dat willen we dan ook niet meer doen. We hebben er geen vorm aan gegeven en ook geen naam. Hoe heet dat dan? Het is aan? We hebben het ontzettend leuk en we zien wel."

Van opnieuw samenwonen is vooralsnog geen sprake. Marco en Leontine Borsato hebben drie kinderen samen, Luca (23), Senna (21) en Jada (19).

Radio 2 viert dit weekend Marco Borsato. Nog tot zondag wijdt de grootste familie van Vlaanderen haar programma’s aan een van meest populaire Nederlandse zangers van de voorbije dertig jaar.

Bekijk hier de videoclip van "Een moment", het lied over zijn relatiebreuk waarmee Marco Borsato dit jaar de stilte verbrak:

Meest gelezen