Bewoners rond Dilserbos reageren onthutst: "We hebben een dubbel gevoel en zitten met veel vragen."

Buurtbewoners, wandelaars en mountainbikers reageren verbijsterd op de vondst van het lichaam van terreurverdachte Jürgen Conings in het Dilserbos. “Wij zijn blij dat we bijna van de legertanks en politiewagens af zijn, maar betreuren de dodelijke afloop.  We zitten met veel vragen”, aldus een wandelaar.

Na een heuse klopjacht van meer dan een maand is het lichaam van Jürgen Conings teruggevonden in het Dilserbos. Het parket gaat uit van zelfmoord. Buurtbewoners blijven achter met veel vragen, nadat hun woongebied meermaals bezoek kreeg van leger- en politietroepen.

 “Vandaag staat onze buurt opnieuw in rep en roer”, getuigt een bewoner van de Driepaalhoeveweg. “Naast politie en pers vatten ook een heleboel kijklustigen hier post. Hopelijk keert de rust hier snel weer terug. Het is goed dat ze Conings eindelijk hebben gevonden, al betreur ik het feit dat hij dood is. Hij had nog geen fysieke slachtoffers gemaakt, dus hij had zich gewoon kunnen overgeven.”

Woonzorgcentrum Huize Lieve Moenssens

Enkele bezoekers van het woonzorgcentrum Huize Lieve Moenssens in Dilsen-Stokkem, vlakbij de vindplaats van het lichaam, hadden ook op een ander einde van de Conings-saga gehoopt. “Als hij levend werd gevat, kon er klaarheid geschapen worden. Nu zullen we nog lang met veel vragen blijven zitten". 

Een mountainbiker werd midden in zijn fietstocht verrast door politielint. “Dit bos is mijn achtertuin en ik heb hier een vaste route. Net voor ik vertrok hoorde ik het nieuws op de radio. Al had ik niet gedacht dat de vindplaats op mijn pad zou liggen. Hopelijk krijgen de Dilsenaren hun bossen snel weer voorgoed terug. " 

Wie nood heeft aan een luisterend oor, kan bij Tele-Onthaal terecht op het telefoonnummer 106 of via chat op tele-onthaal.be. Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be. Kinderen kunnen terecht bij Awel op het gratis telefoonnummer 102 of via chat op Awel.be.

Meest gelezen