Radio 2

BK Wielrennen in Waregem: eindelijk weer wielerwedstrijd met alle sfeer die bij een koers hoort

Waregem was het decor voor het Belgisch Kampioenschap wielrennen. Wout van Aert heeft daar meteen zijn eerste koers gewonnen sinds zijn zege in de Amstel Gold Race. Maar wat er bovenal opviel tijdens het BK, is dat er veel volk op straat kwam en er veel sfeer was.

Na anderhalf jaar waarin de mensen amper konden buitenkomen, lijkt het een verademing dat ze dat nu wél konden. Er stond veel volk langs het parcours, de terrasjes zaten vol en er stonden foodtrucks met ook een gezellige drukte voor en rond de trucks.

Het parcours was opgedeeld in drie rondes: de Briek Schotte-, André Defoort- en de finalerondes. De Briek Schotterondes reden door Desselgem. Dat is de deelgemeente waar ex-wielrenner en Waregels ereburger Briek Schotte jarenlang woonde. 

Huis versierd in driekleur

Hilde woont langs het parcours en had samen met haar gezin haar woning in rood-geel-zwart versierd. Zelf was ze ook in de driekleur uitgedost om enthousiast te supporteren voor de renners. "We zijn niet fanatiek, maar zien wel graag een mooie koers. En dit BK is een unicum", zegt Hilde. "We hebben niet elke dag de kans om hier te kunnen naar kijken. De sfeer is leuk. We hebben al Maury Vansevenant zien passeren, waar we veel respect voor hebben. We zijn ook wel een beetje fan van Yves Lampaert en van Tim Merlier, als het maar een West-Vlaming is!"

Fandorp in woonzorgcentrum

Woonzorgcentrum Aurélys, tussen Beveren-Leie en Desselgem, had zelfs een heus supportersdorp gebouwd. Er waren accordeonmuziek en een oliebollenkraam. De renners passeren 8 keer voor het woonzorgcentrum. "Het is zo fijn om weer eens allemaal samen te kunnen buitenkomen en iets te zien", zegt bewoonster Gaby. "Er is veel ambiance hier, ik vind het echt goed."

Meest gelezen