Droom van Genkse Junior Team gaat in vervulling met heuse boomhut aan Stiemervallei

De droom van het Junior Team, een groep leerlingen van het zesde leerjaar, ging zaterdag in de vervulling. Samen met burgemeester Wim Dries en minister Zuhal Demir (N-VA) werd een heuse boomhut ingehuldigd in de Stiemerbeek, waar voortaan naar hartenlust kan geravot worden.

Het Genkse Junior Team bestaat uit een twaalftal leerlingen uit het zesde leerjaar die samen leuke voorstellen voor kinderen en tieners bedisselen. Twee jaar geleden stelden deze leerlingen voor om een grote boomhut te bouwen aan de Stiemerbeek, die toegankelijk is voor iedereen. “De kinderen mochten zelf hun droomboomhut ontwerpen”, vertelt schepen Alessandro Cucchiara (Vooruit). “Dat deden ze aan de hand van foto’s en tekeningen, een moodboard waarmee we naar de ontwerper stapten. De firma Mekano Play uit Kinrooi wist de wensen van de kinderen uiteindelijk in realiteit uit te werken.”

“Voor het idee op zich waren wij als stad meteen te vinden”, vervolgt burgemeester Wim Dries (CD&V). “De boomhut is een plaatje en zorgt voor extra beleving voor de buurt en voor andere bezoekers. De Oever aan de Nieuwe Kuilenweg is de ideale locatie omdat deze buurt al langer naar een speelruimte vroeg. Het uitzicht is mooi én de ondergrond is droog en stabiel genoeg.”

Ravotten in boomhut is leuker dan online gamen"

11-jarige jongen uit Genk

De Genkse kinderen zelf zijn in de wolken met het resultaat. "Ik zou hier wel elke dag willen komen spelen", zegt een jongeman van 11. "We kunnen hier klimmen en insectenhotelletjes bouwen. Het feest ging vandaag gepaard met een sapmobiel en een speelbus. Als ik moet kiezen tussen ravotten in de boomhut of online gamen, kies ik zeker voor het eerste!" 

Ook minister Zuhal Demir (N-VA) was van de partij op het inhuldigingsfeest. De boomhut wordt gecofinancierd door de Vlaamse regering in het kader van het landinrichtingsproject “De Wijers Beleven’.

Meest gelezen