Na de "kleine tornado" in Wallonië: ook vannacht intense onweersbuien en rukwinden voorspeld

Vanavond en vannacht trekken er opnieuw intense regen- of onweersbuien vanuit Frankrijk het land binnen vanuit het zuidoosten. De buien trekken naar het noordwesten en bereiken wellicht pas tegen de vroege ochtend de kustregio. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. Voor de provincies Limburg, Luik, Namen en Luxemburg is enkele uren code oranje van kracht.

Na de "kleine tornado" die vorige nacht in het Waalse Beauraing zware schade veroorzaakte voorspelt het KMI voor vanavond en vannacht opnieuw intense regen- of onweersbuien die vanuit Frankrijk het land binnenkomen vanuit het zuidoosten. 

Deze buien trekken naar het noordwesten en bereiken wellicht pas tegen de vroege ochtend de kustregio. Tijdens de onweersbuien kan er veel neerslag vallen op korte tijd en zijn er rukwinden mogelijk tot 70 km/h. De kans op hagel is een stuk kleiner dan afgelopen nacht. De minima liggen tussen 15 en 18 graden.

Voor de provincies Limburg, Luik, Namen en Luxemburg is vannacht enkele uren code oranje van kracht.

Bekijk hieronder het weerbericht voor vanavond en vannacht:

Videospeler inladen...

Meest gelezen