Zomerbar Aarschot brandt helemaal uit

In Aarschot is zondag in alle vroegte de zomerbar van café Druppel helemaal uitgebrand. De bar, alle koelkasten, tapinstallatie en muziek en licht zijn allemaal vernield. Niemand raakte gewond. De uitbaters zijn erg geschrokken, maar willen na onderzoek toch weer opstarten.

Zondagochtend vroeg rond zes uur kreeg een van de vier uitbaters van café en brouwerij Druppel, Paul Schraepen, telefoon van de politie met de mededeling dat hun zomerbar  in brand stond. "We hadden geen plaats om tijdens corona uit te breiden op een terras. Daarom zijn we verhuisd naar de overkant, net over een zijarm van de Demer. Echt een prachtig plaats. We hebben er alles aan gedaan om daar een mooie zomerbar van te maken met de naam Druppel del mar. En op een half uur was alles weg, alles in de fik".

Toch blijven de initiatiefnemers niet bij de pakken staan. Paul Schraepen wil eerst het onderzoek afwachten: "Het is niet zeker of ze de oorzaak gaan vinden. Alles is zo erg verbrand, er blijft niets over. Als we wat bekomen zijn en we mogen weer dan gaan we de zomerbar weer openen. We krijgen heel veel berichten van mensen die ons willen helpen." De zomerbar Druppel del mar is erg populair in Aarschot, er is plaats voor 68 mensen.

Meest gelezen