Advocaat van vriendin Jürgen Conings: "Ik zal zeker niet meegaan in allerlei complottheorieën"

De vriendin van Jürgen Conings is opgelucht dat er met de vondst van het lichaam van haar partner, eindelijk duidelijkheid is gekomen. Anderzijds is ze ook in rouw, zo vertelt haar advocaat Bert Partoens in "De ochtend". Intussen doen op het internet allerlei complottheorieën de ronde, maar daar wil de advocaat niet in meegaan. "Ik heb op dit ogenblik geen enkele reden om aan het onderzoek te twijfelen."

Beluister hier het gesprek met advocaat Bert Partoens in "De ochtend" en/of lees verder:

Nicolas Maeterlinck

"Mijn cliënte is de afgelopen weken in een enorme storm terechtgekomen", vertelt Bert Partoens, advocaat van de vriendin van Jürgen Conings in "De ochtend". "Op dit ogenblik zit zij met een dubbel gevoel: enerzijds is ze opgelucht dat er (met de vondst van het lichaam van Conings red.) eindelijk duidelijkheid is gekomen, maar anderzijds is ze ook in rouw na wat er gebeurd is."

De vriendin van Conings was absoluut niet op de hoogte van de plannen van haar man, zo benadrukt haar advocaat. "Zij heeft zelf enorm veel vragen bij wat er allemaal gebeurd is, het is voor haar ook allemaal heel plotseling gebeurd." 

Bekijk hier het verslag uit "Het journaal 13u" (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

Intussen doen op het internet allerlei complottheorieën de ronde: zo vinden sommigen het bijvoorbeeld iets te toevallig dat uitgerekend de burgemeester het lichaam heeft ontdekt. "Justitie heeft kosten noch moeite gespaard om hier tot een duidelijk resultaat te komen, we mogen blij zijn dat er niet meer slachtoffers zijn gevallen", reageert Partoens daarop. "Het was uiteindelijk iemand die spoorloos was en in het bezit van gevaarlijke wapens. Hij had bovendien de kennis om die wapens te manipuleren. Mijn cliënte is blij dat het zo is geëindigd en dat er dus geen verdere slachtoffers zijn gevallen - want daar werd de afgelopen weken wel voor gevreesd."

De vriendin van Jürgen Conings is blij dat er geen verdere slachtoffers zijn gevallen

De tante van Conings liet in "Het journaal" al optekenen dat ze niet gelooft dat het om zelfdoding ging. "Het onderzoek zal gevoerd worden zoals ieder onderzoek grondig gevoerd wordt", antwoordt Partoens stellig. "De wetsdokter zal zijn werk doen. Ik heb op dit ogenblik geen enkele reden om daaraan te twijfelen. We zullen zien wat het verdere onderzoek oplevert. Ik ga zeker niet meegaan in allerlei complottheorieën."

Wie nood heeft aan een luisterend oor, kan bij Tele-Onthaal terecht op het telefoonnummer 106 of via chat op tele-onthaal.be. Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be. Kinderen kunnen terecht bij Awel op het gratis telefoonnummer 102 of via chat op Awel.be.

Vriendin vrijdag even opgepakt

De vriendin van Conings werd afgelopen vrijdag even opgepakt, zo bleek gisteren. "Ik ga ervan uit dat dit gebeurde als vorm van informatievergaring want men wil in een onderzoek als dit niets aan het toeval overlaten en men wou zeker zijn dat er niets over het hoofd werd gezien", verklaart Partoens. "Mijn cliënte is toen grondig ondervraagd en ze heeft dan opnieuw een verklaring afgelegd. Maar voor alle duidelijkheid: ze is nooit in verdenking gesteld en ze heeft niets te maken met de plannen die Conings desgevallend heeft gehad." 

De vrouw bracht wel een nacht in de cel door, maar dat maakt deel uit van de procedure, benadrukt de advocaat. "Wanneer men gearresteerd wordt, mag men 48 uur lang iemand van zijn vrijheid beroven. Er is eerst een lang verhoor geweest en de dag nadien is ze voor de onderzoeksrechter geleid, die haar niet in verdenking heeft gesteld en onmiddellijk opnieuw in vrijheid heeft gesteld."

Meest gelezen