Bewoners protesteren tegen komst tramlijn in Neder-Over-Heembeek

In Neder-Over-Heembeek hebben inwoners en handelaars van de Frans Vekemansstraat afgelopen weekend geprotesteerd tegen de komst van een tramlijn. Die moet de gemeente verbinden met het centrum van Brussel.

In Neder-Over-Heembeek zou er een nieuwe tramlijn komen die de gemeente verbindt met het centrum van Brussel. Die zou onder andere passeren langs het winkelcentrum Docks Bruxsel en het Noordstation. Maar de inwoners en handelaars van de Frans Vekemansstraat zijn niet te spreken over de komst van de tramlijn. 

Buurt vindt tramlijn gevaarlijk en nutteloos

Buurtbewoner Claude De Brabanter heeft zijn bedenkingen bij de tramlijn. "Een tramlijn heeft een grote afstand nodig om te kunnen remmen", zegt Claude. "In de Frans Vekemansstraat zijn drie scholen en twee kindertuinen, oudere mensen komen er hun boodschappen doen. Drie jaar werken doen handelszaken overkop gaan. Dus, wij hier in Neder-over-Heembeek hebben in feite geen tram nodig. Een tram is nutteloos, wij hebben bussen die op het ogenblik hun werk goed doen", besluit Claude.  De MIVB gaat alleszins dit jaar nog een bouwaanvraag indienen voor de tramlijn. De werken zijn gepland voor begin 2023.

Meest gelezen