Marc Gorremans

Van verkeerslichten tot designbureaus op veiling Brasschaat: "Ik kom voor een politiefiets"  

In samenwerking met het veilinghuis Hammertime organiseert de gemeente een kijkdag voor goederen die ze via een online veiling wil verkopen. Naast 115 achtergelaten of gestolen fietsen staan er ook 3 wagens, 2 bestelwagens, een afgedankte handicar met een rolstoellift en een veegwagen te koop. Er zijn ook in beslag genomen goederen van deurwaarders te koop en spullen uit het voormalige OCMW-gebouw zoals lantaarnpalen . 

Het is al de derde keer dat de gemeente Brasschaat en het veilingbedrijf Hammertime zo'n grote veiling organiseren. Om de gemeentekas wat te vullen, tonen ze vandaag onder meer 115 fietsen. De meesten zijn gestolen of achtergelaten fietsen. Een aantal van fietsen werd ook gebruikt door de lokale politie. "Ik hoop een oude politiefiets op de kop te tikken, dat zou eens iets anders zijn", zegt een van de bezoekers. 

De bezoekers vinden een kijkdag een goed initiatief. "Online veilingen springen als paddenstoelen uit de grond. Daar kan je soms wel een goede zaak doen, maar het is wel belangrijk dat je het goed controleert voor je iets koopt. Ik heb al twee keer iets online gekocht zonder het vooraf te bekijken en dat is tegengevallen. Daarom ben ik blij dat ik hier vandaag terechtkan", zegt bezoeker Jef. 

Speciale voertuigen te koop

Er worden ook andere gemeentelijke voertuigen verkocht: 3 wagens, 2 bestelwagens en een afgedankte handicar met een rolstoellift. Het topstuk van de veiling is volgens Ellen Hendrickx van Hammertime nog een andere wagen. "We bieden ook een industriële veegwagen aan. Die poetswagen is waarschijnlijk het mooiste stuk."

Ik ben speciaal naar hier gekomen voor de hoogtewerker, maar die is er plots niet meer

Jef, bezoeker van de veilig

Een ander pronkstuk is de hoogtewerker, maar die was niet te bezichtigen op de kijkdag. "Ik ben speciaal gekomen voor de hoogtewerker", vertelt Jef. "Ik heb een bos met hoge bomen en een hoogtewerker zou handig zijn om die te snoeien. Maar die hoogtewerker staat er vandaag niet. Blijkbaar zou de gemeente die nog gebruiken in afwachting van een nieuwe hoogtewerker." 

(Lees verder onder de foto:)

De industriële veegwagen
Marc Gorremans

Van biljarttafel tot straatlantaarn

Het veilinghuis biedt ook 77 varia-loten aan. Het gaat om afgedankt meubilair, bureaustoelen, veel technisch materiaal en ook een biljarttafel.  De gemeente verkoopt zelfs een aantal straatlantaarns en verkeerslichten. Veel spullen komen uit het voormalige OCMW-gebouw dat verlaten werd toen alle diensten werden gecentraliseerd in het nieuwe administratieve centrum aan de Verhoevenlei. Andere loten zijn voorwerpen die deurwaarders in bewaring hebben gegeven. Die worden eigendom van de gemeente als ze na zes maanden nog niet opgehaald zijn door de eigenaars of schuldeisers. 

Nieuwsgierigen kunnen vanavond tussen 18 en 20 uur nog terecht in het gemeentemagazijn aan de Ploegsebaan 51. Bieden kan wel enkel online via de website van Hammertime.

Meest gelezen