Burgemeester Dilsen-Stokkem opgelucht: "Na alle bezorgdheden kan rust terugkeren voor onze bewoners" 

Burgemeester Sofie Vandeweerd van Dilsen-Stokkem is opgelucht dat de zoektocht naar Jürgen Conings tot zijn einde is gekomen na vijf weken zoeken. “Er kwamen veel vragen en bezorgdheden van de bewoners, nu kan de rust terugkeren.” De burgemeester heeft nog geen contact gehad met de familieleden van Conings, maar getuigt wel haar medeleven bij de familie en vrienden: “Ik kan me inbeelden dat gisteren een moeilijk moment was.”

Na een zoektocht van 35 dagen waarbij politie en leger werden ingezet, is het lichaam van Jürgen Conings in Dilsen-Stokkem teruggevonden tijdens een fietstocht van burgemeester van Maaseik Johan Tollenaere (Open-VLD) in het Dilserbos in Dilsen-Stokkem. Burgemeester Sofie Vandeweerd van Dilsen-Stokkem (Open-VLD) vond het onverwacht: ‘Er was al enkele dagen geen nieuws over Conings en plots hoor ik via collega Tollenaere dat hij iets verdachts rook tijdens het fietsen. Zowel de ontdekking zelf als hoe het lichaam werd ontdekt is een afloop die ik niet had kunnen voorspellen.”

De bewoners van Dilsen-Stokkem stelden zich de afgelopen vijf weken veel vragen en waren best bezorgd. “Logisch wanneer je op je straat militairen en politie ziet lopen. Soms waanden ze zich in een kleine oorlogszone, met de pantservoertuigen die passeerden”, aldus de burgemeester. Vooral de inwoners met kinderen die in de buurt van de beveiligde zones wonen, zijn nu gerustgesteld. De burgemeester hoopt dat het onderzoek in alle rust wordt afgehandeld.  

“De wake heeft gisteren onder de nodige begeleiding in alle rust plaatsgevonden. Het was een serene manier om de mensen een hart onder de riem te steken"

Vandeweerd heeft nog geen contact gehad met de familieleden van Conings, maar zat gisteren wel samen met het bestuur voor de organisatie van een avondwake voor de familie. “De wake heeft gisteren onder de nodige begeleiding in alle rust plaatsgevonden. Om half tien is iedereen rustig huiswaarts gekeerd. Het was een serene manier om de mensen een hart onder de riem te steken.”

Meest gelezen