Extra hinder op E314 richting Limburg door asfalteringswerken

Op de E314 richting Limburg zal er gedurende drie dagen extra hinder zijn tussen Wilsele en Aarschot. Daar wordt een spitsstrook aangelegd waarvoor de komende dagen het asfalt wordt gegoten. En dat zal vooral op dinsdag voor extra vertraging zorgen tijdens de avondspits, want dan verloopt het verkeer er over één versmalde rijstrook.

Op de E314 richting Limburg wordt over een afstand van anderhalve kilometer nieuw asfalt gegoten. Dat zal voor extra vertraging zorgen in de avondspits. De werken maken deel uit van de aanleg van een spitsstrook tussen Wilsele en Aarschot.  

"De aannemer voert midden op de snelweg frees- en asfaltwerken uit", zegt Anton De Coster van het Agentschap Wegen en Verkeer.  "Zodra die freeswerken gebeurd zijn, moet de asfaltmachine passeren en daarom moet één rijstrook worden afgesloten. Het verkeer zal hierdoor over één versmalde rijstrook moeten en dat zal vooral in de avondspits richting Limburg voor extra vertraging zorgen", zegt Anton De Coster nog.  

Volgens de huidige planning zal de nieuwe spitsstrook vanaf oktober gebruikt kunnen worden.

Meest gelezen