© Radio 2

Hogeschool UCLL tijdelijk ontruimd na lek met chemisch vat

De brandweer van hulpverleningszone Zuid-West Limburg rukte maandagnamiddag uit naar de hogeschool UCCL voor een incident met gevaarlijke stoffen. De campus in Diepenbeek werd ontruimd nadat het dekstel van een vat klein en gevaarlijk afval (KGA) was gesprongen. Niemand raakte gewond.

“We kregen een oproep binnen over gevaarlijke stoffen, meer bepaald over een vat KGA-afval”, legt brandweerkapitein Frederik Van Der Haven uit. “Een vat met chemisch afval viel tijdens het laden om op de campus in Diepenbeek van de hogeschool UCLL. Het gevolg daarvan was een indringende geur die onrustwekkend was. Het bleek al snel over kleine hoeveelheden ontsnapte afvalstoffen te gaan, maar we hebben het zekere voor het onzekere genomen. De crisisprocedure werd geactiveerd en twee gebouwen werden ontruimd. De situatie was snel gestabiliseerd en niemand raakte gewond.”

Chemisch afval uit labs

“Het omgevallen vat bevatte chemisch afval uit labs van de UCLL. We bekijken samen met de labverantwoordelijke van de hogeschool welke stoffen er in de vaten zaten. Daarna weten we of we eventueel verdere stappen moeten ondernemen", aldus Van Der Haven. 

Meest gelezen