radio 2

Kortrijkse atletiekpiste bij de vijf beste van Vlaanderen

De nieuw aangelegde atletiekpiste op de Wembley behoort tot de vijf beste van Vlaanderen. “Alleen de piste in het Koning Boudewijnstadion steekt er met kop en schouders bovenuit”, zegt Pol Parmentier, voorzitter van de Atletiekclub Koninklijke Kortrijk Sport. Direct na de opening organiseerde KKS al meteen een atletiekmeeting, de eerste sinds de covid-lock down. 

“Op 10 juli organiseren we nog de Guldensporenmeeting”, zegt Pol Parmentier. “Wie er op 10 juli zal komen, weten we nu nog niet. Maar we zijn van plan om er een hoogstaande meeting van te maken. Bedoeling is om op termijn een stap dichter te zetten naar het World Meetingcircuit en op termijn het Belgische kampioenschap naar hier te halen. Voor onze driehonderd leden geeft dit stadion wel een enorme boost: door de extra capaciteit kan onze club, we tellen nu zowat 300 leden, fors doorgroeien.” 

Investering was broodnodig

De oplevering van de piste betekent de afronding van fase 1 van het Masterplan Wembley en kostte 1,2 miljoen euro. “Die investering was broodnodig want de vorige ingreep dateert al van 1998”, zegt de Kortrijkse schepen van Sport Arne Vandendriessche (Team Burgemeester). “De banen werden uitgebreid van 6 naar 8, maar ook alle andere installaties werden onder handen genomen zoals de polsstok-, verspring- en hoogspringzones, de aanloopzones voor het speerwerpen en de werpcirkels voor het discuswerpen, kogelstoten en hamerslingeren. Daarnaast werd ook de pisteverlichting aangepakt en kregen de loopnummers nieuwe  meetsystemen.” 

Meest gelezen