Mondmaskers af in Leuven en Halle

Halle en Leuven schaffen de mondmaskerplicht in het stadscentrum af. In Halle is dat morgen al, in Leuven vrijdag. Een mondmasker dragen is beide steden dus niet meer verplicht, behalve op plaatsen waar het te druk is of waar je geen anderhalve meter afstand kan houden.

Vanaf komende vrijdag is het niet meer verplicht om in de winkelwandelzone van Leuven een mondmasker te dragen. Dat heeft het stadsbestuur maandag bekendgemaakt. Tot nu toe was het in de stad nog steeds verplicht een masker te dragen in de stationszone, de Bondgenotenlaan, de Diestsestraat en enkele omliggende straten.

De cijfers zijn gunstig genoeg om de mondmaskerzone in Leuven af te schaffen

Mohamed Ridouani, burgemeester Leuven (Vooruit)

"Zoals we hadden verwacht en gehoopt, evolueren de cijfers gunstig", zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). "We zitten voor de eerste keer dit jaar onder de 20 besmettingen per week, wat betekent dat de viruscirculatie laag is. Daarnaast zal in de loop van de week meer dan 70 procent van de volwassen Leuvenaars minstens een eerste keer gevaccineerd zijn. Daardoor kunnen we de mondmaskerzone afschaffen."

Halle

Ook in Halle  is de mondmaskerplicht versoepeld. In Halle vervalt die verplichting vanaf morgen/dinsdag. Mensen moeten dan geen masker meer dragen in de winkelstraten, op de Grote Markt en op het Stationsplein, tenzij het druk is. 

Meest gelezen