De Stroom

Ook bij de bouw van een Leuvense school liep het 2 jaar geleden mis: “Tijdsdruk is niet altijd goed”

De instorting van de school in aanbouw in Antwerpen doet denken aan een incident in Leuven. Daar werd twee jaar geleden volop gebouwd aan een nieuw schoolgebouw, toen na een werkdag een betonnen gevelplaat naar beneden viel. Er vielen gelukkig geen slachtoffers en ondertussen is het nieuwe schoolgebouw in gebruik. “Bij ons was er ook zware tijdsdruk en dat is niet altijd goed”, zegt directeur Willem Schoors van eerstegraadsschool De Stroom. 

De leerlingen en leerkrachten van De Stroom in Leuven zitten ondertussen al een tijdje in hun nieuwbouw in de buurt van de Vaartkom. Maar twee jaar geleden liep het ook fout tijdens de aanbouw van hun school. Toen viel een betonnen gevelplaat naar beneden. Omdat iedereen al naar huis was, vielen er gelukkig geen slachtoffers. “Wat er in Antwerpen gebeurd is, klinkt allemaal heel herkenbaar", vertelt directeur van de eerstegraadsschool Willem Schoors. "Ook onze school is gebouwd volgens de principes van de industriebouw. De timing was hetzelfde, het was het einde van het schooljaar en we keken ernaar uit om te verhuizen in september.”

Tijdsdruk

Door het incident werd de verhuis naar de nieuwbouw met enkele maanden uitgesteld. “Alles zit nu stevig in mekaar”, verzekert Schoors. De directeur vreest wel dat de tijdsdruk bij de bouw van sommige nieuwe scholen meespeelt. “Het zijn projecten die goedgekeurd worden door gebrek aan capaciteit. Dat betekent dat er snel kan gebouwd worden, maar dat betekent ook dat er een heel zware tijdsdruk is. Ook al was het bij ons een kleiner ongeval, het heeft ons toen wel doen beseffen dat zo’n tijdsdruk niet altijd goed is.”

Meest gelezen