Radio 2

Antwerpse kerk herdenkt slachtoffers van ingestorte school in wijk Nieuw Zuid: "Ook de buurtbewoners sterken in hun verdriet"

Gisterenavond is er in de Sint-Michielserk in Antwerpen een herdenkingsmis gehouden voor de slachtoffers van het ingestorte schoolgebouw in de wijk Nieuw Zuid. Daar is elke zondagavond een mis, maar pastoor Bart Goossens wilde toch stilstaan bij het ongeval en zijn medeleven betuigen. "We vonden het nodig, voor familieleden en nabestaanden, maar ook voor buurtbewoners die ooggetuigen zijn geweest van de ramp. Het heeft hen gesterkt in hun verdriet."

Het afgelopen weekend zijn alle slachtoffers geborgen die zijn omgekomen bij de instorting van het schoolgebouw in aanbouw, in de Antwerpse wijk Nieuw Zuid. Het ging om vijf arbeiders in totaal en er liggen nog negen gewonde arbeiders in het ziekenhuis. 

De kerk moet meevoelen met de omgeving waarin ze geworteld is

Pastoor Bart Goossens

Hoewel er elke zondagavond een mis wordt gehouden in de Sint-Michielskerk aan de Amerikalei in Antwerpen, wilde de pastoor de mis deze keer opdragen aan de slachtoffers en hun nabestaanden. De ramp is namelijk vlakbij de kerk gebeurd. "De kerk moet meevoelen met de omgeving waarin ze geworteld is. Het is een gelegenheid om aan te sluiten bij het verdriet dat leeft in de wijk", vertelt pastoor Bart Goossens.

De families van de slachtoffers waren niet aanwezig, alleen een tiental mensen uit de buurt. Toch vond de pastoor de herdenkingsmis nodig. "Ook voor buurtbewoners die ooggetuigen zijn geweest van de ramp. De mis heeft hen gesterkt in hun verdriet."

Meest gelezen